Aardappelsoep 02 |
|
25 gr boter 1 gesnipperde ui 3 uitgeperste teentjes knoflook 500 gr aardappelen (geschild en in blokjes gesneden) 1 prei (in ringen) 100 gr worteltjes (in plakjes) 3 takjes bladselderie mespunt rozemarijn 1 1/2 bouillontablet met water (6 dl) 1 bekertje zure room (1/8 l) zout peper (of Cayenne) 2 el geknipte bieslook Garneer (versier) de soep desgewenst nog wat met snippers ham of met uitgebakken en daarna verkruimeld rookspek. Maak in het laatste geval de soep niet te zout. |
|
BereidingSmelt de boter in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig ziet.Voeg de aardappelen, prei, worteltjes, bladselderie en rozemarijn toe en smoor dit 5 minuten mee. Schenk er 2 1/2 deciliter heet water bij en laat het geheel in ongeveer 25 minuten gaar worden. Wrijf de groenten en aardappelen door een zeef. Verdun de aardappelpuree al roerend met de bouillon en laat dit onder af en toe roeren 3 minuten zacht koken. Klop de zure room los en verdun dit al roerend met enkele lepels hete soep. Schenk dit mengsel bij de resterende soep en laat het door en door warm worden, maar NIET meer koken. Breng de soep op smaak met zout en peper en strooi de bieslook erover. N.B. Wanneer de soep te dik is geworden, kunt u nog wat bouillon toevoegen. |
Home > Recepten