Home > Recepten

Uiensoep, Frans 1

500 gr uien in ringen gesneden

4 gesnipperde teentjes knoflook

40 gr boter

2 el bloem

1 l bouillon

zout

vers gemalen peper

4 sneetjes stokbrood of casino

100 gr geraspte kaas
  • Omschrijving recept: Soepen; Frans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de boter in een pan en leg hier de uien met de knoflook op.

Fruit ze tot ze goudgeel zijn.

Voeg dan de bloem toe en laat deze al roerende ook licht van kleur worden.

Verwarm het geheel onder goed roeren vijf minuten door.

Schenk er dan geleidelijk de bouillon bij, onder voortdurend roeren, zodat er een gebonden soep ontstaat.

Laat de soep met het deksel op de pan 20 minuten op laag vuur koken.

Voeg vervolgens zout en peper naar smaak toe.

Rooster de sneetjes brood of bak ze in boter bruin.

Leg in ovenvaste soepkoppen een sneetje brood en schenk hier de uiensoep over uit.

Verdeel er rijkelijk de geraspte kaas over en zet de soepkommen 10 minuten in een voorverwarmde oven (200 gr Celcius, of stand 4).

De kaas dient mooi goudbruin te worden.