Home > Recepten

Uiensoep, Frans 2

4 grote uien

50 gr boter

25 gr bloem

zout

versgemalen peper

1 l bouillon

8 kleine sneetjes geroosterd brood

125 gr geraspte kaas
  • Omschrijving recept: Soepen; Frans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

De schoongemaakte uien in dunne plakjes snijden.

Deze in de boter 10 minuten op een zacht vuur smoren - ze mogen niet bruin worden.

De bloem er over strooien en deze al roerende heel lichtbruin laten kleuren.

Wat zout en veel versgemalen peper erover strooien en al roerende de bouillon erbij schenken.

De soep een half uurtje laten koken.

In ovenvaste soepkommen of anders in een grote schaal de uiensoep doen.

Hierop de sneetjes geroosterd brood leggen en dik met geraspte kaas bestrooien.

Onder de grill of boven in een warme oven de kaas lichtbruin laten kleuren.