Home > Recepten

Bruine bonensoep, pittig

500 gr verse bruine bonen (of 1 literblik)

2 kruidnagels

1 daun salam

2 l water

1 in ringen gesneden lombok

1/2 prei in ringetjes

1 grote ui in ringen

6 fijngesneden stengeltjes selderij

1 grote el fijne peterselie

150 gr mager rookspek in kleine reepjes

1 fijngemaakt teentje knoflook



U kunt uiteraard meer uien gebruiken, als u dat lekkerder vindt.
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Als u verse bruine bonen gebruikt, laat ze dan eerst n nacht in water weken.

Kook de bonen dan in het water gaar met wat zout.

Als u blikbonen gebruikt, dan de bonen uiteraard niet gaarkoken en niet zoveel water gebruiken.

Fruit in wat hete olie de knoflook, ui, lombok, prei, selderij en het spek.

Doe, als de bonen gaar zijn, het gefruite mengsel, de twee kruidnagels en de daun salam erbij.

Laat de soep op klein vuur ca 10 minuten doorkoken onder goed roeren.

Strooi er als laatste de fijngesneden peterselie over.