Home > Recepten

Erwtensoep, zuidelijke

1 kip

100 gr soepgroente

1 laurierblad

1 1/2 l water

400 gr spliterwten

100 gr rijst

1 ui

1 teentje knoflook

2 rode paprika's

250 gr plakjes chorizo

boter

zout en peper

tabasco

selderij
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Van de kip, soepgroente, laurierblad, 1 1/2 L water en 1 theelepel zout een geurige bouillon trekken.

De bouillon zeven en er 400 gr spliterwten aan toe voegen en dit 30 minuten laten koken.

Dan 100 gr rijst in de soep strooien en nog eens 15 minuten laten koken.

De ui en het teentje knoflook snipperen en in twee eetlepel olie fruiten.

Het vruchtvlees van de rode paprika's in blokjes snijden en 3 minuten laten meebakken.

Het kippenvlees van het bot halen en kleinsnijden.

De plakjes chorizo in vieren snijden.

Het paprika-ui mengsel, het vlees en de worst door de soep roeren en deze op smaak maken met versgemalen peper, zout en een paar druppeltjes Tabasco.

Met geknipte selderij bestrooien.