Home > Recepten

Kaassoep met ham, romige

1 ui

150 gr schouderham

4 takjes peterselie

2 eieren

1 dl koffieroom

1 bouillontablet

2 el aardappelmeel

100 gr geraspte belegen kaas

1/2 tl tijm

1/2 tl kerriepoeder

zout, peper
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

De ui pellen en fijnsnipperen.

De ham in kleine stukjes snijden.

De peterselie fijnknippen.

In een kom de eieren en koffiemelk door elkaar kloppen.

1 liter water met het bouillontablet aan de kook brengen.

Het aardappelmeel met 2 eetlepels water tot een glad papje roeren.

Al roerend het aardappelmeelpapje aan de hete bouillon toevoegen.

De ui, ham en kaas erdoor roeren.

Nog 5 minuten zachtjes koken tot de kaas is opgelost.

Af en toe roeren.

6 eetlepels hete soep door het eimengsel roeren.

Al roerend het eimengsel aan de hete soep toevoegen.

Op smaak brengen met tijm, kerrie, zout en peper.

De peterselie erdoor roeren.