Kaassoep met ham, romige |
|
1 ui 150 gr schouderham 4 takjes peterselie 2 eieren 1 dl koffieroom 1 bouillontablet 2 el aardappelmeel 100 gr geraspte belegen kaas 1/2 tl tijm 1/2 tl kerriepoeder zout, peper |
|
BereidingDe ui pellen en fijnsnipperen.De ham in kleine stukjes snijden. De peterselie fijnknippen. In een kom de eieren en koffiemelk door elkaar kloppen. 1 liter water met het bouillontablet aan de kook brengen. Het aardappelmeel met 2 eetlepels water tot een glad papje roeren. Al roerend het aardappelmeelpapje aan de hete bouillon toevoegen. De ui, ham en kaas erdoor roeren. Nog 5 minuten zachtjes koken tot de kaas is opgelost. Af en toe roeren. 6 eetlepels hete soep door het eimengsel roeren. Al roerend het eimengsel aan de hete soep toevoegen. Op smaak brengen met tijm, kerrie, zout en peper. De peterselie erdoor roeren. |
Home > Recepten