Komkommersoep met garnalen, koude |
|
1 ui 1 el boter 2 el bloem 1 l kippenbouillon 1 eierdooier 1 el melk 2 el crème fraîche versgemalen zwarte peper 1 komkommer paar takjes munt 175 gr gepelde garnalen |
|
BereidingSnipper de ui heel fijn en fruit hem in de verhitte boter goudgeel.Roer de bloem erdoor, laat die 1 minuut garen en roer er de warme bouillon in gedeelten bij, zodat een gladde massa ontstaat. Roer de eierdooier met de melk en de crème fraîche los, klop er een paar lepels hete soep door en roer het mengseltje straalsgewijs door de soep. Rasp de geschilde komkommer en voeg die aan de soep toe. Laat nog even goed doorwarmen, zonder te laten koken. Laat de soep dan afkoelen, door de pan in een bak koud water met ijsklontjes te zetten en regelmatig in de soep te roeren. Verdeel de garnalen over de borden of kommen, schep de soep erop en bestrooi met geknipte muntblaadjes. |
Home > Recepten