Mosselsoep 1 |
|
2 kg mosselen 50 gr boter 1 gesnipperde prei stuk winterwortel (gesnipperd) 5 takjes peterselie en selderie snufje tijm 2 dl witte wijn 20 gr bloem 2 losgeklopte eieren 6 el room (op kamertemperatuur) wat druppels citroensap cayennepeper naar smaak vers gemalen peper 1 el gehakte peterselie en kervel |
|
BereidingSmelt een eetlepel boter in een pan en spreid daarop een bedje van fijngesnipperde prei en wortel, takjes peterselie en selderie en een snufje tijm.Laat het geheel enkele minuten op laag vuur fruiten en giet er dan ¾ liter heet water en de wijn bij. Laat dit een kwartier pruttelen, voeg de schoongeboende mosselen toe en kook deze een kwartier. Leg een doekje in een zeef en zeef hierdoor de bouillon. Smelt de resterende boter in een pan en roer de bloem erdoor. Voeg geleidelijk de warme bouillon toe en blijf daarbij steeds goed roeren, boven laag vuur, tot de soep licht bindt (soeppan gebruiken). Roer een dun papje van de losgeklopte eieren, voorverwarmde room en enkele eetlepels van de soep. Roer dit door de rest van de soep. Laat de soep hierna niet meer koken. Neem de mosselen uit hun schelp en voeg ze aan de soep toe. Breng de soep op smaak met citroensap, cayennepeper, royaal peper en gehakte peterselie en kervel. |
Home > Recepten