Home > Recepten

Rode wijnsaus

2 sjalotjes

100 gr boter

2 1/2 dl droge rode wijn

1/2 laurierblad

1 kruidnagel

1 bekertje crème fraîche

gemalen zwarte peper

zout
  • Omschrijving recept: Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel en snipper de sjalotjes.

Snijd de boter in stukjes.

Smelt een klontje van de boter en fruit hierin de sjalotjes ca 2 minuten.

Voeg de wijn en de kruiden toe, breng de saus aan de kook en laat die op een zacht vuur tot een kwart inkoken.

Roer de crème fraîche erdoor en breng de saus opnieuw aan de kok.

Laat de saus ca 5 minuten op middelmatig vuur koken.

Klop op een laag vuur de rest van de boter stukje voor stukje door de saus.

Breng op smaak met peper en zout en serveer de saus direct.

Notities

Saus voor gebakken vis, vlees en wild.

Kies voor vis een lichte rode wijn bijvoorbeeld beaujolais.

Voor vlees een bordeauwijn en voor wild een bourgogne.