Home > Recepten

Zalmbrood met kruidenmayonaise

Ingredienten voor het zalmbrood:

1 groot blik rode zalm (+- 440 gr), uitgelekt

200 gr gedroogd broodkruim

2 fijngesneden stengels bleekselderij

1 grof geraspte wortel

1 gesnipperde ui

4 lente-uitjes in dunne ringen

1 el scherpe Franse mosterd

geraspte schil van 1 citroen

2 el citroensap

2 tl worcestershire sauce

1 1/4 dl droge witte wijn

2 el fijngesneden peterselie

1 el fijngesneden dille

1 el fijngesneden kervel

1 el fijngesneden bieslook

zout, peper

cayennepeper

3 gesplitste eieren



Ingredienten voor de kruidenmayonaise:

1 el fijngesneden peterselie

1 el fijngesneden munt

1 el fijngesneden bieslook

1 el fijngesneden dille

11/4 dl mayonaise

11/4 dl zure room

sap van 1/2 citroen

1 el grove Zaanse mosterd
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sausjes
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bereiding zalmbrood:

Verwarm de oven voor op 175C.

Vermeng alle ingredienten, behalve de eiwitten.

Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel dit door het zalmmengsel.

Doe het mengsel over in de vorm en bak het brood in het midden van de oven in 45-50 minuten gaar.

Neem het brood uit de oven, laat het ± 10 minuten afkoelen, keer het op een schaal en serveer het warm in plakken gesneden.



Bereiding kruidenmayonaise:

Roer alle ingredienten door elkaar.

Serveer de kruidenmayonaise apart in een sauskom bij het zalmbrood.

Benodigdheden

extra nodig: cakevorm of kleine broodvorm inh. 1 1/2 l, ingevet