Home > Recepten

Ei in ham met portgelei

2 el witte wijnazijn

6 eieren (nummer 2)

3 ¾ dl runderbouillon

10 blaadjes witte gelatine (of 20 gr poedergelatine)

1 1/4 dl port

2 tomaten

200 g plakjes gekookte boerenham

6 takjes dragon
  • Omschrijving recept: Voorgerechten; Eiergerechten
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng in een pan 1 liter water met de azijn tegen de kook aan en pocheer hierin de eieren ± 4 minuten.

Schep de eieren voorzichtig uit de pan en laat ze op een theedoek afkoelen.

Week in ruim koud water de gelatine 5 minuten.

Verwarm in een steelpan de bouillon.

Knijp de gelatine uit en los die van het vuur af in de bouillon op.

Roer de port erdoor.

Laat het mengsel tot iets lobbig afkoelen (in een bak met ijswater).

Snijd de tomaten in 6 plakjes en de ham in dunne reepjes.

Leg op de bodem van 6 kommetjes (inh. 1/4 liter) een plakje tomaat, bedek dit met ham, knip de dragon erboven fijn, leg de ui erop, schenk het gelatinemengsel erover en laat het in de koelkast minstens 1 uur opstijven.