Home > Recepten

Tonijnsalade 1

1 blikje tonijn naturel

1/2 potje gevulde olijven

1 kleine ui

1 el kappertjes

1 royale krop ijsbergsla

1/2 blikje ansjovisfilets

2 el wijnazijn

1 dl olie

peper

zout
  • Omschrijving recept: Salades; Visgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat de tonijn uitlekken, verdeel hem in stukjes en doe die in een grote schaal.

Halveer de olijven en voeg ze toe.

Pel de ui, snijd hem in heel dunne ringen en voeg die toe.

Doe de kappertjes erbij.

Snijd de ijsbergsla in reepjes, was ze, laat goed uitlekken en doe de sla in een schaal.

Klop voor het sausje de azijn, peper, zout en eventueel wat suiker door elkaar.

Voeg vlak voor het serveren het sausje toe en schep alles luchtig door elkaar.

Garneer met ansjovisfilets.