Salade Niçoise 1 |
|
3 aardappelen zout 3 eieren 2 tomaten 2 blikjes tonijn 200 gr (uitgelekt) 1 kropsla 450 gr haricots verts 50 gr ansjovisfilets uitgelekt ca 2 dl vinaigrette naar keus |
|
BereidingKook de gewassen, ongeschilde aardappelen in 20-30 minuten gaar in kokend water met zout.Giet ze af en laat ze wat afkoelen. Kook de eieren hard. Pel de intussen afgekoelde aardappelen en snijd ze in blokjes. Pel de hardgekookte eieren onder koud water en snijd ze in vieren. Snijd de tomaten in partjes. Laat de tonijn uitlekken en verdeel deze met een vork in nette stukken. Was de sla in koud water, dep hem droog, pluk de blaadjes in stukken en leg ze in een grote kom. Leg de aardappel, tonijn, ei, tomaat, sperziebonen en ansjovis op de sla. Serveer met vinaigrette. |
Home > Recepten