Home > Recepten

Vissalade op ijs

4 nieuwe haringen

2 appelen

2 uien

1 klein potje ingelegde rode paprikareepjes

1 dl zure room

1 dl yoghurt

sap van 1/2 citroen

1/2 tl zout

snufje peper

een paar blaadjes sla

een plukje peterselie

een paar uiringen

in stukjes geslagen ijsblokjes
  • Omschrijving recept: Salades; Visgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Leg de haringen een uur in koud water.

Laat de visfilets vervolgens uitlekken en snijd ze daarna in reepjes.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snipper het vruchtvlees.

Maak de uien schoon en schaaf ze op een rauwkost-rasp.

Vermeng de reepjes haring, appelsnippers, geschaafde uien en reepjes paprika met elkaar.

Maak een mengsel van zure room, yoghurt, citroensap, peper en zout en breng dit sausjeop smaak.

Als de paprikareepjes erg scherp smaken, komt de peper in het sausje te vervallen.

Schep de saus door het salademengsel en zet het geheel 20 minuten in de koelkast.

Spreid de slabladeren in een glazen schaal uit en leg hierop de koele salade.

Garneer met toefjes peterselie en uiringen.

Dien de schaal met vissalade op in een tweede iets wijdere schaal, met daarin een laag tot gruis geslagen ijsblokjes.