Home > Recepten

Macaroni-kipsalade

2 kippenpoten (500 gr)

zout, peper

25 gr boter

100 gr macaroni

1/2 ui

2 1/2 el (rode) wijnazijn

1 el tomatenketchup

1/2 tl basilicum

4 el olie

1/2 kleine krop sla
  • Omschrijving recept: Salades; Deegwaren; Kipgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Spoel de kip onder koud water af, dep hem met keukenpapier droog en wrijf hem in met zout en peper.

Verhit in een koekenpan de boter en bak hierin de kip in 30 minuten goudbruin en gaar, keer af en toe.

Laat de kip op een plank koud worden.

Kook intussen de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing, spoel met koud water af en laat uitlekken.

Pel de ui en snipper hem heel fijn.

Doe de ui, azijn, ketchup, basilicum, zout, peper en olie in een schaal, roer dit tot een sausje en doe de helft hiervan in een kommetje.

Schep door de andere helft de macaroni en laat het minstens 30 minuten intrekken.

Haal het kippenvlees van het bot en snijd het in blokjes.

Was de krop sla, maak hem droog en snijd hem in reepjes.

Voeg aan het macaronimengsel de kip, krop sla en de rest van het sausje toe en schep alles voorzichtig door elkaar.