Home > Recepten

Tomaten op verschillende manieren gevuld

8 tomaten

zout, versgemalen peper



1. maïsvulling:

1/2 literblik maïskorrels, 1 gesnipperde ui, 2 el kruidenazijn, 3 el olijfolie, zout, vers gemalen peper, 1/2 tl suiker



2. Tonijnvulling:

1 blikje tonijn in olie, 4 el citroensap, zout, vers gemalen peper, 1/2 tl suiker, 1 el kappertjes, partjes citroen



3. Kaasvulling:

250 gr Goudse kaas in blokjes gesneden, 2 el gesnipperde amandelen, 4 el zure room, zout, 1/2 tl paprikapoeder



4. Taugehvulling:

150 gr taugeh, 1 el olie, 2 el kruidenazijn, 4 el olijfolie, 1 el ketjap, zout, 1/2 tl paprikapoeder, 1/2 tl suiker



5. Hamvulling:

250 gr gekookte ham in reepjes gesneden, 3 el mayonaise, 2 el slagroom, 2 el tomatenketchup, 1/2 tl mosterd, zout, vers gemalen peper, 2 el gehakte peterselie





6. Eivulling:

4 hardgekookte eieren, 4 fijngesneden ansjovisfilets, 1 losgeklopte eierdooier, 2 el azijn, 1 el olie, zout, cayennepeper naar smaak, 1 el gehakte peterselie
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het kapje van de tomaten. Lepel het vruchtvlees eruit. Hol de tomaten van binnen goed uit. Strooi zout en peper in de tomaat en zet deze omgekeerd op een houten plank of bord zodat het overtollige vocht eruit kan lopen. Vul de tomaten vervolgens met onderstaande vullingen:



Bereiding maïsvulling: laat de maïs uitlekken op een zeef. Maak een sausje van de ui, azijn, olie, zout, peper en suiker. Schenk dit over de maïskorrels en laat 30 minuten intrekken. Vul de tomaten met dit mengsel.



Bereiding tonijnvulling: laat de tonijn uitlekken op een vergiet. Bewaar de olie van de tonijn. Meng de olie met citroensap, zout, peper, suiker en de kappertjes. Verdeel de tonijn met een vork in kleinere stukjes. Schenk het sausje er over uit. Vul de tomaten met de tonijn. Garneer met een partje citroen.



Bereiding kaasvulling: leg de blokjes kaas in een kom. Verwarm de amandelen in een droge koekenpan. Roer goed om verbranden te voorkomen. Druk de amandelen fijn met een houten lepel. Meng ze door de kaasblokjes. Maak een sausje van zure room, zout en paprikapoeder. Schenk dit over de kaasblokjes uit. Meng alles zorgvuldig. Laat even intrekken. Vul de tomaten ermee.



Bereiding taugehvulling: was de taugeh en laat hem uitlekken. Verwarm de olie in een pan en bak hierin de taugeh onder geregeld omscheppen op hoog vuur. Laat vervolgens afkoelen. Maak een sausje van azijn, olie, ketjap, zout, paprikapoeder en suiker. Schenk dit over de taugeh uit als deze nog enigszins warm is. Laat de taugeh nu goed afkoelen en vul er de tomaten mee.





Bereiding hamvulling: maak van de mayonaise, slagroom, tomatenketchup, mosterd, zout, peper en de helft van de peterselie een sausje. Schep hier de reepjes ham door. Laat dit 30 minuten intrekken. Vul er dan de tomaten mee. Garneer met de rest van de gehakte peterselie.



Bereiding eivulling:

Snijd de hardgekookte eieren in grove stukken. Maak een sausje van de ansjovisfilets, eierdooier, azijn, olie, zout, cayennepeper en peterselie. Meng dit alles met de stukjes ei en laat dit 30 minuten intrekken. Vul de tomaten met de eiersalade.