Home > Recepten

Eierragoût met ui, romige

4 eieren

2 uien

25 gr boter

1 tl kerriepoeder

1 el bloem

2 dl koffieroom

peterselie-bieslook

1 tl bouillonpoeder

2 el tomatenpuree

peper
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Ragoût
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de eieren hard, laat ze schrikken, pel ze en snijd ze in vieren.

Pel en snipper de uien.

Smelt de boter en bak de ui met kerriepoeder 5 minuten zachtjes.

Roer de bloem erdoor en roer er scheutje voor scheutje de koffieroom door tot een gebonden saus ontstaat.

Laat alles met het deksel op de pan 5 minuten zachtjes koken.

Roer af en toe.

Knip de peterselie en bieslook fijn.

Roer de bouillonpoeder, bieslook, tomatenpuree en eieren door de saus.

Verwarm nog 1 minuut.

Breng op smaak met peper.

Notities

Lekker met (groene) lintmacaroni en witlofsalade.