Eierragoût met ui, romige |
|
4 eieren 2 uien 25 gr boter 1 tl kerriepoeder 1 el bloem 2 dl koffieroom peterselie-bieslook 1 tl bouillonpoeder 2 el tomatenpuree peper |
|
BereidingKook de eieren hard, laat ze schrikken, pel ze en snijd ze in vieren.Pel en snipper de uien. Smelt de boter en bak de ui met kerriepoeder 5 minuten zachtjes. Roer de bloem erdoor en roer er scheutje voor scheutje de koffieroom door tot een gebonden saus ontstaat. Laat alles met het deksel op de pan 5 minuten zachtjes koken. Roer af en toe. Knip de peterselie en bieslook fijn. Roer de bouillonpoeder, bieslook, tomatenpuree en eieren door de saus. Verwarm nog 1 minuut. Breng op smaak met peper. NotitiesLekker met (groene) lintmacaroni en witlofsalade. |
Home > Recepten