Home > Recepten

Kabeljauw met kruidenboter

enkele mooie stukken kabeljauwfilet

een snufje zout

200 gr boter

2 teentjes knoflook

peterselie

bieslook

1 uitgeperste citroen

1 in schijfjes gesneden citroen
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Boters
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Roer de boter los met het zout, de gehakte knoflook, fijngemaakte peterselie en de fijngeknipte bieslook.

Roer er dan het citroensap door.

Rol de boter in aluminiumfolie, laat hem opstijven en verdeel hem in plakjes.

Leg op elk stuk vis een plakje kruidenboter, vouw de vis dubbel en steek hem vast met een houten prikker.

Verpak elk stuk in aluminiumfolie.

Leg de pakjes in een voorverwarmde oven en laat ze gaar worden.



Serveer de pakjes gesloten en laat ieder het op zijn bord openen.

Geef bij de vis een schijfje citroen en wat fijngeknipte peterselie.



De pakjes zijn in rauwe toestand zeer goed te bewaren in de diepvriezer.

Dan in de oven laten ontdooien en gaar laten worden in ca 40 minuten.

(Bewaartijd ca 3 maanden).