Home > Recepten

Tong Picasso

4 mooie tongen 200 gr

2 bananen

2 appels

1/2 tros druiven

3 mandarijnen

2 kiwi's

80 gr roomboter

zout, peper en bloem
  • Omschrijving recept: Visgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het fruit, behalve de druiven en de kiwi's, in kleine stukjes.

Wrijf de tongen in met wat zout en peper.

Zet een koekenpan op met daarin de roomboter.

Haal de tongen even met beide kanten door de bloem en bak ze in de boter bruin (aan beide kanten ongeveer 7 minuten).

Leg daarna de gebakken tong op een overvaste schaal en zet ze in de oven (100 graden).

Bak het fruit, behalve de kiwi, in de koekenpan met roomboter (zorg ervoor dat het fruit zoveel mogelijk heel blijft).

Haal de schaal met de tongen uit de oven en schep het gebakken fruit over de tongen.

Schil de kiwi's, snijd ze in plakjes en garneer hiermee het geheel.