Home > Recepten

Schelvis met wortel, prei en witte vermouth

1 pak diepvries schelvisfilet (400 gr)

400 gr worteltjes

1 kleine prei

1 1/2 el boter

1 tl bouillonpoeder

1 dl koffieroom

3 el witte vermouth
  • Omschrijving recept: Visgerechten
  • Aantal Porties: 3
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat de vis ca 30 minuten ontdooien en verdeel hem in drie stukken.

Was de worteltjes en snijd ze in stukjes.

Verwijder van de prei het lelijke blad, snijd hem in stukjes en was die in een vergiet.

Smelt in een pan de boter en smoor de worteltjes ca 7 minuten zachtjes.

Los in een kopje met 1 eetlepel heet water de bouillonpoeder op en voeg dit aan de pan toe.

Schep de prei erdoor en laat die ca 3 minuten meesmoren.

Leg de vis erop en stoof alles met de deksel op de pan in ca 8 minuten gaar.

Verwarm intussen een schaal voor.

Schep de vis uit de pan, roer de room en vermouth door de groente, leg de vis erop en warm die a 2 minuten mee.

Schep het geheel op de warme schaal.

Notities

Serveer er gepofte aardappelen bij.