Home > Recepten

Escabèche, gouden

5 el olijfolie

2 rode uien in dunne plakjes

1 1/2 tl gekneusde komijnzaadjes

1/2 tl gedroogde chilisnippers (potje)

2 rode paprika's in ringen

plukje saffraan in 3 el water geweekt

2-3 el citroensap

geraspte schil en sap van 1 sinaasappel

suiker

zout, peper

3 el bloem

6-8 ontschubde zeebrasemfilets

fijngesneden koriander of peterselie



Vervang de zeebrasem eventueel door zeeduivel of zeewolf.
  • Omschrijving recept: Visgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bak de uien in 2 eetlepels olie ± 2 minuten.

Roer er de komijn en chilisnippers door en bak ze ± 45 seconden mee.

Voeg de paprika toe en bak die in ± 8 minuten gaar.

Voeg de saffraan met het weekvocht, het citroensap, het sinaasappelsap en de -rasp toe en laat dit 2-3 minuten zachtjes koken.

Breng op smaak met zout, peper en suiker en laat afkoelen.

Vermeng de bloem met zout en peper en haal de filets erdoor.

Bak in 3 eetlepels olie de filets aan elke kant 2-3 minuten.

Laat de vis op een schaal afkoelen.

Schenk de marinade erover en zet de vis afgedekt 4-12 uur in de koelkast; keer hem voorzichtig 2-3 keer.

Laat de vis voor het serveren in ± 30 minuten op kamertemperatuur komen.

Bestrooi met koriander of peterselie.