Escabèche, gouden |
|
5 el olijfolie 2 rode uien in dunne plakjes 1 1/2 tl gekneusde komijnzaadjes 1/2 tl gedroogde chilisnippers (potje) 2 rode paprika's in ringen plukje saffraan in 3 el water geweekt 2-3 el citroensap geraspte schil en sap van 1 sinaasappel suiker zout, peper 3 el bloem 6-8 ontschubde zeebrasemfilets fijngesneden koriander of peterselie Vervang de zeebrasem eventueel door zeeduivel of zeewolf. |
|
BereidingBak de uien in 2 eetlepels olie ± 2 minuten.Roer er de komijn en chilisnippers door en bak ze ± 45 seconden mee. Voeg de paprika toe en bak die in ± 8 minuten gaar. Voeg de saffraan met het weekvocht, het citroensap, het sinaasappelsap en de -rasp toe en laat dit 2-3 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout, peper en suiker en laat afkoelen. Vermeng de bloem met zout en peper en haal de filets erdoor. Bak in 3 eetlepels olie de filets aan elke kant 2-3 minuten. Laat de vis op een schaal afkoelen. Schenk de marinade erover en zet de vis afgedekt 4-12 uur in de koelkast; keer hem voorzichtig 2-3 keer. Laat de vis voor het serveren in ± 30 minuten op kamertemperatuur komen. Bestrooi met koriander of peterselie. |
Home > Recepten