Home > Recepten

Haringen op de grill, Londense

4 groene haringen

4 sneetjes casinobrood

1/8 l melk

2 eieren

1 tl zout

1/2 bouillonblokje

1 tl gemalen zwarte peper

1 tl cayennepeper

8 el gehakte peterselie

25 gr boter

8 el olie
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Barbecue; Brits (Londen)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de haringen aan de buikzijde open, haar de ingewanden eruit en spoel de vissen zeer grondig onder de koude kraan af. Al door de

vishandelaar schoongemaakte haringen moeten eveneens opnieuw worden gewassen.

Laat de vissen goed uitlekken.

Snijd het brood in blokjes.

Verhit de melk, laat de blokjes brood in de hete melk weken en vermeng ze daarna met de eieren, het zout, 1/2 bouillonblokje en de specerijen.

Vermeng tenslotte het geheel met peterselie en gesmolten boter.

Vul de buikholte van de haringen met dit mengsel en leg de vissen met de rug naar beneden op het rooster van een grill (de vulling mag er niet uitlopen). (Barbecue lijkt me ook mogelijk!)

Bestrijk het rooster en de haringen met olie en rooster de vissen in de gloed van een niet te fel vuur in 12-15 minuten gaar.

Keer daarbij de haringen, zodra de vulling stevig geworden is, om of leg ze op hun kant.

Notities

Serveer er b.v. warme aardappelsalade bij en een mengsel van donker en licht bier, of bokbier.