Blanquette van kip |
|
1 braadkip van ca 1 kg 1 kleine prei 3 takjes peterselie en selderie stukje foelie 1 laurierblad 2 worteltjes zout 6 gekneusde witte peperkorrels 150 gr kleine champignons 50 gr boter 30 gr bloem 1 eierdooier 1 dl koffieroom vers gemalen peper citroensap |
|
BereidingZet ¾ liter water op met prei, peterselie en selderie, foelie, laurierblad, worteltjes, zout en peperkorrels.Laat de bouillon op laag vuur 20 minuten trekken. Verdeel intussen de kip in 8 stukken. Voeg deze toe en laat ze een uur in de bouillon trekken. Voeg na drie kwartier de champignons toe. Zeef de bouillon en laat hem tot 4 dl inkoken. Smelt de boter en roer er de bloem door tot deze licht gekleurd is. Schenk er geleidelijk en onder goed roeren de ingekookte bouillon bij. Blijf roeren, op laag vuur, tot een gebonden saus is verkregen. Roer de eierdooier los met de koffieroom, voeg een scheutje van de saus toe en roer dit mengsel vervolgens door de rest van de saus. Leg tenslotte de stukken kip in de saus en voeg de champignons toe. Laat het geheel goed doorwarmen, maar NIET meer koken. Breng de saus op smaak met zout, peper en citroensap. |
Home > Recepten