Home > Recepten

Kippenbouten in biersaus

2 uien

1 teentje knoflook

2 dubbele kipfilets

zout

peper

3 el boter

2 el bloem

1 el rietsuiker

2 el azijn (wijnazijn)

1 laurierblad

2 el peterselie

1/2 l bier *

200 gr champignons

1/2 bouillontablet



* Als bier kunt U 'Wieckse witte' gebruiken, maar een ander Belgisch bier is ook geschikt.
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de kipfilet in 4 stukken en bestrooi ze met peper en zout.

Maak de uien en knoflook schoon.

Snijd de uien in hele dunne ringen en plet het teentje knoflook. (probeer het eens: i.p.v. een knoflookknijper even het teentje pletten met de zijkant van een mes en dan in fijne stukjes hakken).

Laat het bouillonblokje oplossen in 1/4 liter heet water.

Smelt de boter in een braadpan.

Bak de kip in de hete boter aan beide zijden bruin en haal ze uit de pan.

Bak in het achtergebleven braadvet de uiringen lichtbruin.

Strooi er de bloem over, voeg de knoflook toe en laat alles, onder voortdurend roeren, lichtbruin kleuren.

Voeg nu ook de suiker, de azijn, het laurierblad, de champignons en de peterselie toe en giet al roerend het bier en de bouillon erbij.

Leg de stukken kip terug in de pan en laat het op laag vuur (vlamverdeler) 45 minuten, met het deksel op de pan, zacht stoven.