Kip, hitsige |
|
2 dubbele kipfilets 1 ui 1 rode peper 1 groene peper 1 tl djahé 1 tl laos 1 tl ketoembar 1 zak boemboe ritja 1 el sesamzaad 1 el Javaanse suiker 0,12 blok santen 1 el honing 4 djeroek poeroet bladeren 4 kemirienoten sojasaus naar smaak sesamolie naar smaak |
|
BereidingMaak een marinade van de sojasaus, djahé, laos en ketoembar.Snijd de kipfilets in kleine stukjes en laat ze een uurtje marineren, leg daar ook de djeroek poeroet blaadjes bij (om het kwartier even omscheppen). Verhit een beetje sesamolie en laat daar de uitgelekte stukjes kip in bakken (de marinade niet weggooien). Maak een brij van de ui, de pepers en de boemboe ritja. Voeg deze brij, als de kip bijna gaar is toe samen met de overgebleven marinade, de djeroek poeroet blaadjes en het blok santen. Laat het geheel op een laag pitje sudderen. Voeg de Javaanse suiker en de honing toe. Laat dit nog 10 minuten sudderen. Maak de kemirienoten fijn. Strooi de fijngehakte kemirienoten en de sesamzaadjes over het gerecht. Laat het nog 5 minuten op een laag pitje staan en roer het af en toe door. Als tijdens het koken de brij wat te dik wordt, kunt u deze met water verdunnen. |
Home > Recepten