Kip met gorgonzolasaus |
|
2 kleine kippen kipkruiden 50 gr boter 1 dl kippenbouillon 1 prei 1 dl droge witte wijn 1 dl vermouth 100 gr gorgonzola 1 bekertje crème fraîche 25 gr gepelde walnoten |
|
BereidingVerdeel de kippen elk in 4 stukken.Wrijf de stukken in met de kipkruiden, verhit de boter in een grote braadpan en braad de stukken kip aan alle kanten lichtbruin. Voeg een scheutje van de bouillon toe en braad de kip in ca 35 minuten gaar. Snijd de prei in de lengte door, was hem en snijd de helften in dunne reepjes. Haal de kipstukken uit de pan. Voeg de overgebleven bouillon, de wijn en de vermouth toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Roer de verkruimelde gorgonzola en de crème fraîche erdoor. Laat de kaas smelten en de saus binden. Leg de stukken kip in de saus en laat ze nog 5 minuten zachtjes sudderen. Strooi de walnoten over het gerecht. NotitiesLekker met spaghetti en een frisse, groene salade. |
Home > Recepten