Home > Recepten

Kip gestoofd in wijn

3 el zonnebloemolie

25 gr boter

1 1/2 kg ontvelde panklare kip (stukken)

12 zilveruitjes

400 gr tomaten (blik)

1 gekneusde teentje knoflook

1 groene paprika in reepjes

2 el gehakte peterselie

1/2 tl gedroogde basilicum

1 tl zout

peper

1 1/2 dl rode wijn
  • Omschrijving recept: Kipgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Braad in een grote braadpan in de olie enkele stukken kip tegelijk aan alle kanten bruin.

Neem ze uit de pan en houd ze apart.

Fruit in de achtergebleven olie de uitjes goudbruin.

Voeg de knoflook, tomaten met vocht, paprika, peterselie, basilicum, zout en peper toe.

Roer alles goed door en breng langzaam aan de kook.

Leg de kip weer in de pan, giet de wijn erbij en breng weer aan de kook.

Dek de pan Af en temper het vuur.

Laat in 40-45 minuten de kip gaarstoven.



Serveer op een verwarmde schaal, bestrooid met fijngehakte peterselie.