Home > Recepten

Champignongoulash

400 gr kipfilet

1/2 l kippenbouillon (van tablet)

30 gr boter

1 prei

1 tl paprikapoeder

1 teentje knoflook

1 rode paprika

1 gele paprika

1 verse rode peper

1 dubbel-blikje tomatenpuree (140 gr)

2 tl oregano

250 gr champignons

fijngeknipte bieslook
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Paddestoelgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zet de kipfilet op met de kippenbouillon en kook de kip hierin net gaar.

Haal de kip uit de pan en snijd hem in blokjes.

Verhit de boter in een royale braadpan.

Maak de prei schoon, snijd deze in ringen en fruit die met de paprikapoeder in de boter.

Pers het teentje knoflook boven de pan uit en fruit dit mee.

Maak de paprika's en de rode peper schoon.

Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes en de peper heel fijn.

Bak ze mee in de pan.

Voeg de tomatenpuree toe met de oregano en verdun het geheel met kippenbouillon.

Maak de champignons schoon, halveer ze of snijd ze in vieren en doe ze in de pan.

Laat de goulash 10 minuten sudderen en voeg 5 minuten voor het opdienen de kipblokjes toe.

Garneer met de fijngeknipte bieslook.

Notities

Serveer de champignongoulash met rijst of spaghetti.