Home > Recepten

Lamsgehakt, Indisch

600 gr lamsgehakt

50 gr gekookte witte rijst

1 ei

1 fijngesneden schijf ananas

1/2 kleine geschilde, fijngesneden mango

1 fijngesneden Spaanse peper

1 el kerriepoeder

1/4 tl komijnpoeder

zout, peper

1/4 tl versgemalen nootmuskaat

1 tl fijngehakte groene peperkorrels

5 el olie
  • Omschrijving recept: Lamsvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng het gehakt met de rijst, het ei, de ananas, mango, Spaanse peper, kerrie, komijn, zout, peper, nootmuskaat en de peperkorrels.

Vorm van dit mengsel 8 ovale schijfjes en druk die goed aan.

Verhit de olie en bak de vleeskoekjes op hoog vuur rondom bruin.

Temper het vuur en bak het vlees nog ± 10 minuten; keer de schijven halverwege.

Notities

Lekker met gekruide aardappelpuree.