Home > Recepten

Kokos-gehaktballetjes

1 ui

500 gr mager rundergehakt

1 teentje knoflook

1 ei

2 el pindakaas

2 el ketjap manis

2 el sambal oelek

5 el klapper

olie
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel en snipper de ui.

Doe het gehakt in een kom en pers het teentje knoflook erboven uit.

Voeg het ei, de ui, pindakaas, ketjap, sambal en klapper toe en meng het alles goed door elkaar.

Vorm dit mengsel tot 16 kleine balletjes.

Breng in een pan water aan de kook en kook de gehaktballen in ca 5 minuten zachtjes gaar.

Laat de gehaktballen in een vergiet uitlekken en afkoelen.

Bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Bestrijk de gehaktballen dun met olie en leg ze op het barbecuerooster.

Rooster ze in ca 10 minuten rondom bruin.