Home > Recepten

Spaghetti Bolognese 1

500 gr spaghetti

400 gr rundergehakt

1 ui

400 gr tomaten uit blik

1 el tomatenpuree

1 el tomatenketchup

100 gr geraspte kaas

peper, oregano, zout, bouillon en knoflook
  • Omschrijving recept: Deegwaren
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zet een pan met water en zout en een beetje olie op het vuur.

Voeg, als het water kookt, de spaghetti toe en laat die in 10 minuten gaar koken.

Snijd ondertussen de ui in kleine stukjes.

Bak het gehakt samen met de gesneden ui en de tomaten uit blik in een koekenpan.

Roer het gehakt tot het rul is.

Voeg aan het gehakt de tomatenpuree en de ketchup toe en vermeng dit goed.

Blus af met wat bouillon en laat dit ongeveer 10 minuten sudderen.

Giet, de spaghetti af zodra hij gaar is.

Voeg aan de saus peper, zout, oregano en gesneden knoflook toe en roer dit goed door.

Schep de spaghetti op een schaal en giet de saus erover.

Strooi voor het serveren wat geraspte kaas over de saus.