Home > Recepten

Gehaktballetjes met pindakaas en groenten

500 gr rundergehakt (mager)

2 eieren

zout naar smaak

versgemalen peper naar smaak

nootmuskaat naar smaak

1 el tomatenketchup

2 el sojasaus

1 teentje knoflook

2 el pindakaas

2 verkruimelde beschuiten

1 dl olie

1 prei

1 ui

150 gr champignons

250 gr taugeh

1 bos selderij

1 tl sambal oelek
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng de eieren, zout en peper, nootmuskaat, tomatenketchup, een theelepel sambal, sojasaus, knoflook en pindakaas.

Strooi er een verkruimelde beschuit over en vermeng het geheel met het gehakt.

Draai er balletjes van ter grootte van een pingpongbal en rol ze door paneermeel of verkruimelde beschuit.

Bak de balletjes in hete olie of boter bruin en gaar.

Maak de prei schoon en snijd deze in stukken.

Bak de prei in de bakboter van de balletjes en voeg een gesnipperd uitje en de schoongemaakte champignons toe.

Doe de gewassen en uitgelekte taugeh erbij en bak alles op hoog vuur tot de groente geslonken is.

Breng op smaak met zout, peper, vers gehakte selderij, sambal en sojasaus.

Leg de gehaktballetjes op de groente en laat alles goed warm worden.