Home > Recepten

Gehaktballetjes, gevuld

250 gr niet te kleine champignons

Water

Citroensap

1 ui

1 el boter

500 gr rundergehakt

Zout

Peper

1 ei

2 sneetjes brood zonder korst

Melk

Bloem

40 gr boter
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de champignons schoon, was ze en draai van 6 champignons de steeltjes uit de hoedjes.

Hak deze steeltjes fijn en bak die samen met de gehakte ui in de boter bruin.

Haal de pan van het vuur en laat het even afkoelen.

Kook de hoedjes van de champignons in ruim water met citroensap ca 5 minuten en haal ze met een schuimspaan uit de pan.

Laat ze uitlekken en afkoelen.

Vul de hoedjes met het ui/steeltjesmengsel.

Bak de overige in stukjes gesneden champignon in wat boter.

Meng door het gehakt zout, peper, ui, gebakken champignons en het in melk geweekte en uitgeknepen brood en verdeel het gehakt in 6 porties.

Druk in ieder portie gehakt een gevulde champignonhoedje en vorm er met nat gemaakte handen balletjes van.

Wentel ze door de bloem en bak ze in ca 20 minuten in de boter aan alle kanten knapperig bruin en gaar.

Haal de balletjes uit de pan en leg ze op een schotel.

Doe wat water of bouillon bij het bakvet en geef de jus er apart bij.