Home > Recepten

Steak au poivre

2 sjalotjes

8 el boter

1/2 tl zout

4 rundersteaks van elk 180-200 gr

1 teentje knoflook

1 el witte peperkorrels

3 el cognac
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil en hak de sjalotjes en werk ze door 5 eetlepels boter met een snuifje zout.

Vorm een rechthoek van de sjalotteboter en zet deze afgedekt op een koele plaats.

Wrijf de steaks - die niet platgeslagen mogen worden - in met de knoflookteen (doorgesneden/snijvlak) en strooi er zout over.

Stamp de peperkorrels grof in de vijzel of sla ze met een vleesklopper fijn tussen een linnen doek.

Roer 1 eetlepel boter door de peper.

Wrijf de steaks hiermee aan alle kanten stevig in.

Verwarm een koekenpan en bak de steaks met de rest van de boter 3-4 minuten aan elke kant.

Leg het vlees op voorverwarmde borden.

Roer de cognac door de jus en giet deze over de steaks.

Garneer met de sjalottenboter.