Steak au poivre |
|
2 sjalotjes 8 el boter 1/2 tl zout 4 rundersteaks van elk 180-200 gr 1 teentje knoflook 1 el witte peperkorrels 3 el cognac |
|
BereidingSchil en hak de sjalotjes en werk ze door 5 eetlepels boter met een snuifje zout.Vorm een rechthoek van de sjalotteboter en zet deze afgedekt op een koele plaats. Wrijf de steaks - die niet platgeslagen mogen worden - in met de knoflookteen (doorgesneden/snijvlak) en strooi er zout over. Stamp de peperkorrels grof in de vijzel of sla ze met een vleesklopper fijn tussen een linnen doek. Roer 1 eetlepel boter door de peper. Wrijf de steaks hiermee aan alle kanten stevig in. Verwarm een koekenpan en bak de steaks met de rest van de boter 3-4 minuten aan elke kant. Leg het vlees op voorverwarmde borden. Roer de cognac door de jus en giet deze over de steaks. Garneer met de sjalottenboter. |
Home > Recepten