Home > Recepten

Biefstuk met pepersaus 2

4 biefstukken 150 gr

60 gr roomboter

1 dl slagroom

1/2 blik groene pepers

20 gr maïzena

zout, peper

peterselie



U kunt de slagroom ook vervangen door crème fraîche of garderoom.
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was en hak de peterselie.

Wrijf de biefstukken in met zout en peper.

Zet een koekenpan op het vuur met daarin de roomboter.

Zet het vuur hoog, als de boter bruin begint te worden.

Dan legt u de biefstukken erin.

U bakt deze ongeveer 5 minuten aan elke kant.

Dan haalt u ze uit de pan en legt ze op een bord.

Voeg aan de overgebleven boter in de pan het halve blikje groene pepers toe en de peterselie.

Het geheel laat u aanzweten.

Voeg dan de slagroom toe en laat het geheel twee minuten doorkoken.

Roer de maïzena met wat koud water om en laat de saus binden.

Breng hem op smaak met wat zout.

Leg de biefstukken in de saus en laat deze ongeveer vier minuten in de saus liggen, terwijl de saus zachtjes kookt.

Schep bij het serveren wat van de saus over de biefstuk.