Home > Recepten

Biefstuk 'Lola Montez'

1 pakje diepvries bladerdeeg 300 gram

2 afgestreken el bloem

2 paprika's

125 gr verse champignons

6 grote tomaten

4 biefstukken van de runderhaas 180-200 gr (niet plat laten

slaan!!)

4 el olie

2 afgestreken tl zout

evenveel knoflookzout en zwarte peper

4 volle el boter

4 el cognac
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat het deeg ontdooien, rol het op een met bloem bestoven oppervlak uit en bekleed er een ondiepe bakvorm mee.

Zet de vorm 20 minuten in een hete oven (200 graden Celcius).

Maak de paprika's schoon en snijd het vruchtvlees in stukken.

Maak de champignons schoon en vierendeel ze.

Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes; druk het sap en de pitjes eruit.

Laat in een pan de olie heet worden en bak hierin de biefstukken 3 minuten aan elke kant.

Laat de stukjes tomaat met 1 theelepel zout, 1 theelepel knoflookzout, 1 theelepel peper en de boter onder voortdurend roeren zacht worden.

Leg de stukken paprika en champignons even bij de biefstukken in de pan.

Voeg er het resterende zout, knoflookzout, peper en de sterke drank aan toe.

Neem de pan van het vuur.

Leg de stukjes tomaat, biefstukken en champignons op het bladerdeeg en overgiet ze met het braadvocht.