Home > Recepten

Biefstukjes met cantharellensaus, gevuld

2 sjalotjes

1 klein uitje

3 el peterselie (vers of diepvries)

100 gr pat

1 volkorenbeschuit

2 eierdooiers

zout, peper uit de molen

8 dikke kogelbiefstukjes van 150 gr

8 plakjes ontbijtspek

bakboter

150 gr verse cantharellen

1 teentje knoflook

rundvleesfond (pot)

crème fraîche

bruine variatiesaus (Honig)
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Paddestoelgerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snipper een sjalotje en ui en vermeng die met de peterselie, fijngehakte pat, fijngewreven beschuit, eierdooiers en 1 theelepel zout en peper.

Snijd de biefstukjes bovenop in en vul ze met 1/8 deel van het vulsel.

Steek de opening dicht en dek af met een plakje ontbijtspek.

Bewaar ze tot het gebruik koel.

Leg de biefstukjes in een braadslee, overgiet ze met gesmolten boter en bak ze en in een oven van 200 C 25 minuten; schep er af en toe wat bakvet over.

Maak voor de saus de cantharellen schoon, vermeng ze met 1 gesnipperd sjalotje, 1 teentje knoflook uit de pers en wat verse tijmblaadjes en Bewaar ze tot gebruik koel.

Bak ze 5 minuten in wat bakboter, doe er 1/4 l fond en 3 eetlepels crème fraîche bij en kook dit kort op.

Strooi er eventueel 1 eetlepel bruine variatiesaus over en bind de saus.