Home > Recepten

Lendebiefstuk "Niçoise"

600 gr lendebiefstuk

2 flinke tomaten, gepeld, ontpit en in blokjes gesneden

2 teentjes knoflook

1 takje peterselie

8 zwarte olijven

1 glas witte wijn

1 el tomatenpuree

boter

peper en zout
  • Omschrijving recept: rundvleesgerechten; Frans (Nice)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de boter en schroei de entrecôte aan beide zijden dicht en mooi bruin.

Het afbakken is een kwestie van smaak; de een houdt van 'rose', de ander van 'medium' of 'well done'.

Breng het vlees op smaak met peper en zout en houdt het met aliminiumfolie afgedekt op een dienschaal warm.

Doe de tomatenblokjes in de pan, pers het teentje knoflook erboven uit en warm de peterselie even mee.

Blus af met de witte wijn en roer de tomatenpuree licht door het geheel.



Serveren:

Snijd het vlees in porties en leg die op voorverwarmde borden.

Giet over elke portie wat van de tomatensuas en werk het geheel af met enkele zwarte olijven en een vers blaadje basilicum.

Notities

Serveer bij dit gerecht gebakken aardappelen.