Home > Recepten

Vleesschotel met kaas, hartig

750 gr aardappelen

100 gr bacon

1 el boter

250 gr bieflappen

2 uien

peper en zout

250 gr geraspte Leerdammer kaas
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Aardappelgerechten
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil 750 gr aardappelen en kook ze in een pan met weinig water en zout in ca 15 minuten bijna gaar.

Snijd intussen 100 gr bacon in reepjes.

Verhit 1 el boter in een braadpan en bak hierin de bacon even uit.

Voeg 250 gr gesneden bieflappen toe en bak ze rondom bruin.

Snijd 2 uien in ringen en bak ze even mee met het vlees.

Voeg peper en zout naar smaak toe.

Snijd de aardappelen in plakjes en leg de helft in een ingevette ovenschaal.

Verdeel het vleesmengsel erover en bedek dit met de rest van de aardappelen.

Strooi er 250 gr grof geraspte Leerdammer overheen.

Zet de schotel in het midden van een voorverwarmde oven (225 C) en laat hem in ca 40 minuten goudbruin worden.

Notities

Lekker met een frisse salade.