Home > Recepten

Hachee, Hollands (met tomaat)

600 gr sukadelappen

6 kleine uien

(1 teentje knoflook)

50 gr bakboter

zout

1 pot runderfond

2 el rode wijnazijn

1 el sweet-chilisaus

1 laurierblad

3 kruidnageltjes

1 takje tijm

10 geplette peperkorrels

(bruine sauspoeder)

1 blik tomaatstukjes
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Nederlands
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in repen.

Halveer de uien en snijd ze in smalle partjes.

Verhit in een braadpan de bakboter tot het schuimt.

Bak het vlees hierin in delen op hoog vuur bruin.

Schep al het vlees in de pan en voeg de uien toe.

Pers er eventueel een teentje knoflook boven uit en bak dit samen al omscheppend 5 minuten.

Strooi er wat zout over.

Voeg de runderfond, wijnazijn, chilisaus, een kruidenboeket van met kruidnagels bestoken laurierblad en takje tijm toe en roer er de peperkorrels bij.

Breng de hachee aan de kook, leg het deksel erop en laat de pan op een vlamverdeler op laag vuur 3 uur stoven.

Bind het braadvocht eventueel met een papje van 1-2 eetlepels sauspoeder en wat vocht.

Schep er tot slot de tomaatstukjes door en warm die mee.