Home > Recepten

Goulash, Hongaars 2

500 gr magere runderlappen

1 flinke ui

4 sjalotjes

50 gr boter

klein blikje tomatenpuree

1 dikke teen knoflook

2 rode paprika's

1 el paprikapoeder

zout, peper

1 tl tijm

1 tl majoraan

1 laurierblaadje

1/2 literblikje tomaatstukjes

3 augurkjes op zoetzuur

450 gr kleine aardappeltjes (koelvitrine)

(rode wijn)

2 el sauspoeder voor rode variatiesaus
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Hongaars
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het rundvlees in blokken, snipper de ui, halveer de sjalotjes, snijd ze in smalle partjes en fruit ze in de hete boter.

Roer de tomatenpuree erbij en pers de knoflook er boven uit.

Snipper de paprika's, voeg ze met het paprikapoeder, zout en peper naar smaak en de kruiden toe en bak het geheel 10 minuten.

Voeg dan de tomaatstukjes met het vocht, de kleiner gesneden augurkjes en 2 eetlepel augurkjesvocht, de aardappeltjes en eventueel 1 eetlepel rode wijn toe, sluit de pan en laat het gerecht onder af en toe roeren minstens 3 uur stoven.

Roer het sauspoeder met wat vocht glad, roer dit bij de goulash en laat het vocht binden.