Goulash, Hongaars 3 |
|
500 gr uien 4 el olie 750 gr rundvlees, sukadelappen 2 el paprikapoeder 1 teentje knoflook zout versgemalen peper 2 groene paprika's 250 gr vleestomaten |
|
BereidingPel de uien en snijd ze grof.Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de uien langzaam goudgeel; roer regelmatig. Snijd het vlees in grote dobbelstenen en roer deze goed tezamen met het paprikapoeder en de knoflook door de uien. Bestrooi het geheel met zout naar smaak en (voor de liefhebbers) met een mespunt scherpe paprikapoeder of peper. Giet er een scheutje water bij, sluit de pan en laat het geheel gedurende een uur voorzichtig stoven op een klein vuur. Voeg zonodig extra vocht bij. Was dan de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze in niet te kleine stukken. Dompel de tomaten tien tellen in kokend water en ontvel ze. Snijd ook deze in grove stukken. Meng de paprika's en tomaten door het ui-gerecht, breng het opnieuw aan de kook en stoof het geheel nog eens een half uur. Proef en voeg zonodig nog wat zout toe. NotitiesGeef hier stokbrood, macaroni of gekookte aardappelen bij. |
Home > Recepten