Home > Recepten

Rundvlees in mosterd-citroensaus

1 1/2 ui

1 citroen

400 gr magere runderlapjes

zout, peper

65 gr boter

2 laurierblaadjes

1 tl tijm

1/2 (gele) paprika

2 tl kerriepoeder

1/2 vleesbouillontablet

3 el bloem

1 el fijne mosterd

3 el koffiemelk

peterselie
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel en snipper de uien.

Halveer de citroen, snijd er 2 plakjes af en pers de rest uit (5 eetlepels sap).

Snijd het vlees in grote stukken en bestrooi het met peper en zout.

Verhit in een braadpan 50 gr boter en bak het vlees hierin 5 minuten.

Voeg ¾ deel van de ui toe.

Bak het vlees in nog eens 5 minuten rondom bruin.

Voeg de laurierblaadjes, tijm, 1 1/2 el citroensap en 2 dl water toe.

Laat het vlees met het deksel op de pan in 2 uur zachtjes gaar worden.

Snijd intussen de paprika in dunne reepjes.

Smelt in een pan de rest van de boter en voeg de rest van de ui, de paprika, kerriepoeder en het bouillontablet toe.

Laat dit 3 minuten zachtjes bakken.

Roer de bloem erdoor en voeg al roerende scheutje voor scheutje 3 dl water toe.

Blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat.

Roer er ee mosterd en koffiemelk door en laat met het deksel op de pan nog 10 minuten zachtjes koken.

Schep het vlees uit de pan en voeg het aan de saus toe.

Breng op smaak met de rest van het citroensap.

Roer er fijngeknipte peterselie door en doe het gerecht over in een warme schaal.

Garneer met schijfjes citroen.