Home > Recepten

Stoofpot 1

250 gr bloem

1 kg stoofvlees in blokjes

5 el zonnebloemolie

1 grote fijngehakte ui

1 fijngehakt teentje knoflook

7 dl bouillon

1/2 tl worchestershiresaus

zout, peper

750 gr aardappelen in blokjes

500 gr wortelen in blokjes

250 gr doperwtjes (diepvries)
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bestrooi een stuk vetvrij papier met bloem, haal de stukjes vlees hierdoor en bewaar de overgebleven bloem.

Verhit de olie in een braadpan.

Bak de blokjes vlees met enkele tegelijk aan alle kanten bruin en haal ze dan uit de pan.

Temper de warmtebron.

Fruit in de achtergebleven olie de ui en de knoflook tot de ui bijna zacht is.

Roer er de overgebleven bloem door.

Roer er geleidelijk de bouillon, worchestershiresaus, zout en peper door.

Laat al roerende de saus indikken.

Doe het vlees in de pan en breng aan de kook.

Draai het vuur lager en laat het vlees afgedekt in 2 1/2 uur bijna gaar stoven.

Voeg de aardappelen en wortelen toe en breng alles weer aan de kook.

Draai het vuur lager en laat 20 minuten stoven.

Roer de doperwten erdoor en laat afgedekt nog 5-10 minuten stoven tot het vlees en de groenten gaar zijn.