Home > Recepten

Borststuk met zure room en champignons

1 kg borststuk in lappen van 2 1/2 cm dik

15 gr boter

1 ui in ringen

1 tl zout

snufje peper

8 el water

225 gr kleine champignons

225 gr macaroni

1 el bloem

1 1/2 dl zure room
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in 6 stukken.

Smelt de boter in een braadpan, voeg het vlees en de ui toe en bak het in ca 10 minuten goedbruin.

Voeg zout, peper en 4 eetlepels water toe en breng aan de kook.

Laat het vlees afgedekt in 1 ¾ uur gaar sudderen.

Voeg de champignons toe en laat ze goed warm worden.

Kook de macaroni met wat zout beetgaar, laat hem uitlekken en schep hem in een verwarmde schaal.

Leg het vlees erop en houd alles warm.

Maak de bloem aan met het overtollige water en roer dit geleidelijk door het kookvocht in de pan.

Laat de saus al roerende indikken.

Roer de zure room erdoor en verwarm die zachtjes zonder te koken.

Schep de saus over het vlees en garneer met fijngehakte peterselie.