Runderschouderstuk, gemarineerd |
|
1 kg schouderstuk in 6 stukken 2 el wijnazijn 2 teentjes knoflook 40 gr bloem 50 gr braadvet 100 gr zilveruitjes 100 gr ontbijtspek in blokjes 100 gr kleine champignons 6 dl gekruide runderbouillon 1 laurierblad 1 el tomatenpuree bouquet garni |
|
BereidingLeg het vlees in een ondiepe schaal; doe de azijn en knoflook erbij en roer alles goed door elkaar.Laat het vlees afgedekt 1 nacht staan. Neem het vlees uit de schaal en bet de stukken droog, zeef de marinade en bewaar deze. Bestuif het vlees met de bloem. Smelt het braadvet in een ovenschaal, bak hierin het vlees aan alle kanten bruin en neem het uit de schaal. Fruit de uitjes, champignons en het spek 5 minuten in de schaal. Giet de bouillon en de marinade erbij en roer het aanbaksel in de schaal los. Voeg het laurierblad, de tomatenpuree en het bouquet garni toe, laat alles aan de kook komen en leg het vlees er weer bij. Laat alles afgedekt in 1 1/2-2 uur bij 180 gr in de oven gaar worden. Verwijder laurierblad en bouquet garni en serveer met fijngehakte peterselie. |
Home > Recepten