Home > Recepten

Rosbief met eekhoorntjesbrood, gebraden

Vraag uw slager om een mooi stuk rosbief van ca 700 gr. Het verdient wellicht aanbeveling, u even de snijrichting te laten wijzen, zodat u het vlees na het braden in de oven of in een ruime braadpan tot malse plakken kunt snijden.



Voor de bijpassende saus heeft u nodig:

750 gr eekhoorntjesbrood

4 el olijfolie

100 gr gerookt spek in dobbelsteentjes

4 fijngesneden sjalotjes

2 fijngehakte teentjes knoflook

salie, peterselie

zout en peper

2 dl room
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Paddestoelgerechten
  • Bron: Astrid VeltmaN

Bereiding

Bereiding van de saus:

Borstel de paddestoelen schoon en snijd de eindjes eraf.

Spoel ze daarna af, droog ze af en snijd ze in plakjes.

Verhit in een braadpan de olijfolie en bak hierin de paddestoelen en het spek kort af.

Strooi de gewassen en fijngehakte peterselie, de sjalotjes en de knoflook samen met de salie over de paddestoelen.

Roer het mengsel gedurende 2 minuten om en breng het met peper en zout op smaak.

Voeg de room toe en laat het geheel nog 10 minuten zonder deksel sudderen op laag vuur.

Notities

Geserveerd met aardappelkroketten en overgoten met de homogene saus vormt uw in plakken gesneden gebraden rosbief een pittige feestschotel.