Home > Recepten

Macaroni met suddervlees in room

1 kg schouderstuk

1 el zonnebloemolie

5 el water

1 verkruimeld bouillonblokje

1/2 tl zout

snufje peper

175 gr macaroni

2 1/4 dl zure room
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Rundvleesgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in zes stukken.

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak het vlees aan beide kanten bruin.

Doe het water erbij met het bouillonblokje, zout en peper en breng al roerende aan de kook.

Laat het vlees afgedekt in 1 ¾ uur gaar sudderen.

Het vlees eenmaal omkeren.

Kook de macaroni met wat zout beetgaar.

Laat uitlekken en stort in een verwarmde schaal, leg het vlees erop en houd de schaal warm.

Roer de zure room en dille door het vleeskookvocht.

Laat de saus onder voortdurend roeren iets indikken, maar niet koken.

Schep wat saus over het vlees en de macaroni en serveer de rest apart.

Notities

Garneer eventueel met waterkers.