Home > Recepten

Kalfsoester met kruidenbotersaus

8 kalfsoesters

2 el olie

1 1/2 bosje peterselie

1/2 citroen

1 teentje knoflook

1/4 l room

40 gr oude kaas

1 sheutje sherry-azijn

100 gr zachte boter
  • Omschrijving recept: Kalfsvleesgerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Hak de peterselie.

Vermeng de peterselie met de helft van de boter, het citroensap, het teentje knoflook en peper en zout.

Zet deze kruidenboter apart.

Rasp de kaas en roer deze door de room.

Breng de room al roerend aan de kook.

Haal ze van het vuur als er belletjes opkomen.

Roer er dan de kruidenboter en de rest van de peterselie door.

Dit is de kruidenbotersaus.

Bak de kalfsoesters 1/2 minuut aan iedere kant in de hete olie.

Laat ze op een laag vuur 2 minuten doorbakken.