Home > Recepten

Cordon bleu met ansjovisboter

4 dungesneden kalfslapjes van ca 250 gr per stuk

4 plakjes kaas (Gruyère of Emmentaler)

4 plakjes gekookte ham

1 ei

1 tl olie

paneermeel

boter

1 ui

gehakte peterselie

bruine jus

ansjovispasta of ansjovisfilets
  • Omschrijving recept: Kalfsvleesgerechten; Boters
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Leg de kalfslapjes open en vul ze met een plakje kaas en een plakje ham; vouw ze dicht en zet ze vast met een houten prikker.

Klop het ei volledig los en meng het met de olie.

Wentel de cordon bleu eerst door dit mengsel en vervolgens door het paneermeel.

Bak de goed aangedrukte pakketjes in boter mooi goudgeel op een niet te hoog vuur.

Laat ze op laag vuur nagaren tot de kaas gaat smelten, neem ze vervolgens uit de pan en houd ze warm.

Fruit in de braadpan de fijngehakte ui en voeg de peterselie en de ansjovisfilets of -pasta toe.

Giet wat saus op de borden voor u er de cordon bleu op legt.

Notities

Serveer er frites of gebakken aardappeltjes en een bijpassende groente bij, zoals worteltjes, sperziebonen of schorseneren.